Akcija!

Sadnice fortunele sa plodovima

Sadnice fortunele starosti 4 godine sa plodovima kao na slici. Slika je identična i odgovara 100% proizvodu koji nudimo. Sadnice možemo slati i brzom poštom lepo upakovane i zaštićene od loma.

  • Za kupovinu veće količine sadnica molimo Vas da nas kontaktirate
  • Ako želite da naručite telefonom pozovite: 063/780 4 999

Original price was: 8.000 RSD.Current price is: 6.500 RSD.

Nema na zalihama

Opis

Sadnice fortunele sa plodovima u saksijama se mogu saditi tokom cele godine. Fortunelu ili kumkvat je najbolje saditi u velikim saksijama i zimi ih je potrebno unositi u prostorije u kojima nisu niske temperature. Sadnice fortunele su lake za gajenje i odrzavanje tako da je potrebno redovno polivanje i povremeno podjubriti.

Fortunela su, zapravo, male pomorandže, koje se obično konzumiraju cele (sa korom) dok sazrevaju, a daju kiselkasto-slatki ukus. Mogu da se koriste i za pripremu marmelada, džema, slatka.

Drvo fortunele predivno izgleda u saksiji. U pitanju je manje zimzeleno stablo, koje ima tamnozelene kožaste listove i daje narandžaste ovalne plodove. Jako bogato rađa, a interesantno je što je kora ploda slatka. Fortunela zadrži nekoliko semenki i ima divan slatko-kiselkasti ukus koji se savršeno uklapa u još slađu koru.

Biljka je veoma otporna na hladnoću, a može da izdrži temperature i do minus 12 stepeni Celzijusovih. Cveta na leto, a sazreva krajem oktobra, početkom novembra meseca. Plodovi mogu da ostanu na drvetu još mese-dva nakon zrenja. Snažan citrusni miris sredinom leta je nešto što će vas svake godine oduševljavati.

Fortunela je veoma lekovita. Fenomenalan je izvor vitamina C, a plodove daje zimi, kada nam je ovaj vitamin najpotrebniji. Jača naš imunitet, a štiti i od kancerogenih bolesti, jer je sadrži velike količine fitonutrijenata flavonoida kao što su karoten, tanin, zeksantin. Antioksidanti i fitonutrijenti štite telo od slobodnih radikala koji su zaslužni za nastanak mnogih bolesti.

 

Dodatne informacije

Težina5 kg
Dimenzije120 cm
Scroll