Akcija!

Sadnice Hortenzije

  • Za kupovinu veće količine sadnica molimo Vas da nas kontaktirate
  • Ako želite da naručite telefonom pozovite: 063/780 4 999

Original price was: 550 RSD.Current price is: 500 RSD.

Nema na zalihama

Opis

Prostori na terasama i balkonima gde nema mnogo sunca prosto mogu da “ožive” sa nekoliko saksija hortenzija. Dobro podnosi ograničen prostor i uz dobru negu biće puno cveta. Izaberite dublju saksiju, minimum 30 cm. Mora imati drenažni sloj i način da se voda cedi iz saksije.
Dobro podnosi orezivanje, tako da se može formirati gusta i ravnomerna krošnja. Orezivanje je bolje u rano proleće kada prestane opasnost od jakih mrazeva. S obzirom da je koren u saksiji izloženiji promrzavanju, povedite računa da tokom zime saksije budu na zaštićenijim mestima. Ne na udaru vetra ili betonskim stazama.
Posebno obratite pažnju ako saksija sa hortenzijama stoji ispod streha ili prostora gde ne kisne. Tada biljku povremeno morate orošavati da ne dehidrira. Nije dovoljno samo zalivanje zemlje, već orošavanje čitave biljke. Ako ispod sakije postoji podmetač nije dobro da u njemu stalno bude vode. Dopustite da se supstrat dobro iscedi i da ne bude suviše vlažan. To može prouzrokovati crne fleke po obodima lista i slabiji rast i cvet biljke. Ako su listovi bledi, takođe može biti uzrok previše vlage.

Dodatne informacije

Dimenzije40 cm
Klasa sadnice:

prva

Starost sadnice:

2 godine

Scroll